Παραλία Πλακιάς

Παραλία Πλακιάς

Ο Πλακιάς είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, 36 χλμ νότια του Ρεθύμνου, στην εύφορη πεδιάδα με τους εκτεταμένους ελαιώνες που δημιουργεί ο ποταμός Κοτσυφός και περικλείουν οι ορεινοί όγκοι της Ψηλής Κορυφής και της Κουρούπας. Ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής είναι το μεγάλο παραλιακό μέτωπο της περιοχής, η λεγόμενη Γιαλιά. Η κύρια παραλία του Πλακιά βρίσκεται στις εκβολές του Κοτσυφού ανατολικά του χωριού και εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 1.5 χλμ ως το Ακρωτήριο Μουρί ή Ψαρέλας. Είναι μια καλά οργανωμένη αμμουδιά, με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει παραλιακός δρόμος με ταβέρνες και μικρά ξενοδοχεία. Στην παραλία υπάρχουν αλμυρίκια, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, γήπεδα beach volley, καντίνες, αποδυτήρια,ντουσιέρες.

Δυτικά του Πλακιά, από το χωριό ως και το αλιευτικό καταφύγιο του Πλακιά, υπάρχει και η δεύτερη παραλία του Πλακιά, ο Σκίνος. Ο Σκίνος έχει άμμο και πολλά βραχάκια, ιδανικά για μάσκα. Κοντά στο χωριό, η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ενώ δυτικότερα γίνεται περισσότερο βραχώδης. Ακριβώς δίπλα στο λιμανάκι δημιουργείται μια όμορφη μικρή παραλία με άμμο. Κατά μήκος του Σκίνου, περνάει ο δρόμος που οδηγεί στην όμορφη παραλία της Σούδας.

Το ανατολικό κομμάτι της μεγάλης παραλίας του Πλακιά ονομάζεται Παλίγκρεμνος. Η παραλία είναι αμμουδερή και καλά οργανωμένη, δίπλα σε ξενοδοχεία και ταβέρνες. Χαρακτηριστικό του Παλίγκρεμνου είναι οι κοντινοί τεράστιοι κάθετοι βράχοι που υψώνονται σε μεγάλο ύψος και αποτελούν δημοφιλές πεδίο αναρρίχησης. Η περιοχή λέγεται και Γονατές, καθώς η παράδοση θέλει τον Διγενή Ακρίτα να γονατίζει εκεί για να πιει νερό από μια πηγή. Μετά τις Γονατές μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι ως τις Στοές του Πλακιά κατά μήκος των απόκρημνων ακτών του Ακρωτηρίου Ψαρέλα.

Στον Παλίγκρεμνο λένε ότι συμβαίνει ένα παράξενο φαινόμενο κάθε πανσέληνο από τον Σεπτέμβρη ως τον Ιανουάριο. Το φως του φεγγαριού αντανακλάται στους πανύψηλους βράχους και καθρεπτίζεται στην θάλασσα. Έτσι, πολλά μεγάλα καλαμάρια βγαίνουν στην άκρη της παραλίας και οι κάτοικοι τα μαζεύουν.

Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Παραλία Πλακιάς
Sigelakis Sivas Mobile Logo